Selecteer een pagina

Rijvaardigheid

Baantraining RDW Lelystad

Praktijkcursus op RDW-baan Lelystad: een geweldige ervaring!

Investering

€495 excl. b.t.w.

Subsidiemogelijkheden

SOOB: € 100,-

Duur

08:00 – 16:00

CCV cursuscode

W02-1

Locatie

RDW-baan Lelystad

Voorbereiding

Geen voorbereiding noodzakelijk

Benodigdheden

Per 2 deelnemers 1 vrachtauto

Certificaat

Certificaat Baantraining Lelystad

Schrijf je in

Inleiding

Zoek je als bedrijf een alternatief voor de gangbare praktijktrainingen, dan is een baantraining op Lelystad zeker een aanrader!

Het vervoeren van goederen over de weg is nooit zonder risico’s. Een vakbekwame chauffeur heeft geleerd om rekening te houden met voorziene- en onvoorziene risico’s op de weg. De trainingen van WAYS Europe op de RDW-baan in Lelystad dragen bij aan een veiliger rijgedrag.

Doel van de cursus

De RDW-baan in Lelystad staat sinds 1980 internationaal bekend als het ‘Testlaboratorium voor voertuigtechniek’. Met de uitgebreide faciliteiten is de locatie zeer geschikt voor chauffeurstrainingen. Per dag nemen er 24 chauffeurs deel, die in twee groepen worden ingedeeld.

Uitvoering

De praktijkdag start gezamenlijk in de lesruimte met een interactieve theoriesessie over kijk- en remtechniek, de krachten op het voertuig, de veiligheidssystemen van de moderne vrachtauto’s en de invloed van de chauffeur op het verkleinen van de risico’s. Wanneer de training specifiek voor het bedrijf wordt georganiseerd kunnen ook bedrijfsspecifieke onderwerpen behandeld worden.

Vervolgens worden de chauffeurs door onze ervaren docenten in de praktijk getraind in het remmen en uitwijken op de wetgripbaan en manoeuvreren en spiegel- en stoelinstelling op de dynamische meetvlakte. De deelnemers trainen op hun eigen voertuig, voor een maximaal leereffect. Er wordt bewust gewerkt met kleine groepen, zodat deelnemers zoveel mogelijk zelf kunnen ervaren.

Aan het eind van de cursusdag kan er gezamenlijk, onder begeleiding van een docent van WAYS Europe, met eigen voertuig op de kombaan worden gereden. Voor veel chauffeurs is dit een unieke en leerzame ervaring.

Inhoud

– Theorie rijvaardigheid en veiligheid
– Rem- en uitwijkoefeningen
– Manoeuvreren

Wat je verder moet weten

Een goed verzorgde ontvangst en een heerlijke lunch is op de RDW-locatie verzekerd. Standaard is de koffie en thee en een lunchpakket bij de prijs inbegrepen. Indien gewenst kan het bedrijf de dag desgewenst zelfs afsluiten met een heerlijk diner.

Kortom: we staan klaar om er samen een onvergetelijke dag van te maken!

Cursus volgen?

Ben je geïnteresseerd in deze cursus?

Heb je nog vragen?