Selecteer een pagina

Rijvaardigheid

Baantraining Raceway Venray

Praktijkcursus op Raceway Venray: een dag die je nooit meer zal vergeten!

Investering

€495 excl. b.t.w.

Subsidiemogelijkheden

SOOB: € 100,-

Duur

08:00 – 16:00

CCV cursuscode

W02-1

Locatie

Raceway Venray in IJsselstein

Voorbereiding

Geen voorbereiding noodzakelijk

Benodigdheden

Per 2 deelnemers 1 vrachtauto

Certificaat

Certificaat Baantraining Raceway Venray

Schrijf je in

Inleiding

Het vervoeren van goederen over de weg is nooit zonder risico’s. Een vakbekwame chauffeur heeft geleerd om rekening te houden met voorziene- en onvoorziene risico’s op de weg. De trainingen van WAYS Europe op Raceway Venray in Ysselsteyn dragen bij aan een veiliger rijgedrag.

Raceway Venray, ook wel bekend als Circuit de Peel, is dé rijvaardigheids-baan in Zuid Nederland. Met de uitgebreide faciliteiten is de locatie zeer geschikt voor chauffeurstrainingen.

Doel van de cursus

Zoek je als bedrijf een alternatief voor de gangbare praktijktrainingen en wil je jouw chauffeurs echt een blijk van waardering geven? Dan kies je voor een code95-praktijkcursus op Raceway Venray!

Uitvoering

Per dag nemen er 24 chauffeurs deel, die in twee groepen worden ingedeeld.

De praktijkdag start gezamenlijk in de lesruimte met een interactieve theoriesessie over kijk- en remtechniek, de krachten op het voertuig, de veiligheidssystemen van de moderne vrachtauto’s en de invloed van de chauffeur op het verkleinen van de risico’s. Wanneer de training specifiek voor uw bedrijf wordt georganiseerd kunnen ook bedrijfsspecifieke onderwerpen behandeld worden.

Vervolgens worden de chauffeurs door onze ervaren docenten in de praktijk getraind in het remmen en uitwijken op de rijvaardigheidspaddock en manoeuvreren en spiegel- en stoelinstelling op het sportcircuit. De deelnemers trainen op hun eigen voertuig, voor een maximaal leereffect. Er wordt bewust gewerkt met kleine groepen, zodat deelnemers zoveel mogelijk zelf kunnen ervaren.

Het officiële sportcicuit
Er is geen baan in Nederland waarop we zoveel mogelijkheden hebben om rijvaardigheid op een veilige en intensieve manier te trainen.
Elke groep zal een dagdeel op het circuit praktijkgerichte educatie ontvangen. Dit wordt gedaan met voertuigen van de klant zelf.
Onder leiding van deskundige rijvaardigheidstrainers vinden er manoeuvreeroefeningen plaats op het uitdagende parcours, oefeningen voor de oog-stuur-coördinatie worden gedaan op de kombaan en bij de krappe oefeningen inclusief aandocken zijn punten te scoren…

Wie gaat er met de dagbokaal naar huis?

De paddock
Het remmen, uitwijken en gripoefeningen vinden allemaal plaats op de rijvaardigheidspaddock, een groot terrein die helemaal is ingericht om met grote voertuigen te ervaren waar het bij noodsituaties op aankomt.

Ook bij hoge snelheden kunnen combinaties van onder- en overstuur, remmen en stuurtesten op een veilige en verantwoorde manier worden uitgevoerd.

In twee groepen van 3 voertuigen worden de remoefeningen (glad) en remoefeningen (droog)
afgewisseld. Per voertuig nemen twee chauffeurs plaats. De trainers geven aanwijzingen via de
portofoons.

Ook deze oefeningen dragen bij aan een geweldige leerervaring waarover uw chauffeurs nog lang zullen napraten!

Kombaan rijden
De kombaan is een ovaalvormig, gesloten traject dat over de volle lengte bestaat uit 3 rijstroken en van kombochten is voorzien. Hierdoor kunnen er testen gedaan worden op hoge snelheid. Het oppervlak van de baan voldoet aan de hoogste eisen van constante stroefheid en vlakheid. Door zijn bijzondere fundatie is de testbaan geschikt voor zowel zware voertuigen als voertuigen met hoge snelheid.

Tijdens de cursusdag kan er gezamenlijk, onder begeleiding van een docent van WAYS Europe, met eigen voertuig op de kombaan worden gereden. Voor veel chauffeurs is dit een unieke en onvergetelijke ervaring.

Inhoud

– Theorie rijvaardigheid en veiligheid
– Rem- en uitwijkoefeningen
– Manoeuvreren

Cursus volgen?

Ben je geïnteresseerd in deze cursus?

Heb je nog vragen?