Selecteer een pagina

Leiderschap en coaching

Inwerkchauffeur verdiepingscursus

Dé verdiepingscursus voor mentoren

Investering

€1995 excl. b.t.w.

Subsidiemogelijkheden

Er is subsidie op de gehele opleiding aan te vragen via STL

Duur

08:00 – 16:00

CCV cursuscode

U23/U24/U3

Locatie

WAYS Europe of (vanaf vijf personen) in-company

Voorbereiding

Certificaat Mentorchauffeur fase 1 is gewenst

Benodigdheden

Geen

Certificaat

Certificaat Mentorchauffeur fase 1 (niveau 2)

Schrijf je in

Inleiding

Steeds meer transportbedrijven leiden eigen chauffeurs op tot mentor om hun chauffeurs in te werken en/of te coachen. Dit kan leiden tot een groter werkgeluk, een lagere uitstroom, besparingen in brandstof- en schadekosten en verbetering van de prestaties van chauffeurs.

Wanneer je de taak als mentorchauffeur op je neemt zul jij je willen bekwamen in de vaardigheden die bij jouw rol als mentor gevraagd worden. Niet alle mentoren voeren echter dezelfde taken uit. Daarom onderscheidt WAYS Europe vier niveaus van mentoren: inwerkchauffeur, Driver Coach, Master Coach en Trainer Code95. Hun taken en bevoegdheden verschillen.

Wanneer je de Basisopleiding Inwerkchauffeur hebt afgerond en je enige praktijkervaring hebt opgedaan, zul je er achter komen dat er nog veel meer te leren is.

Doel van de cursus

De verdiepingscursus is ontwikkeld omdat in de praktijk is gebleken dat veel mentoren nog moeite hebben met het overdragen van kennis. Hier zijn diverse redenen voor, bijvoorbeeld omdat er nog onvoldoende theoretische of technische kennis aanwezig is, of dat de basis van het mentorschap is weggezakt of dat er nieuwe technische ontwikkelingen zijn waarvoor extra kennis noodzakelijk is.

Uitvoering

Veel meer nog dan de basisopleiding focust de verdiepingscursus zich op het verdiepen van de kennis en de overdracht van kennis op een juiste manier. Tijdens de vier dagen, waarvan er drie meetellen voor de code95, zal steeds kort de theorie worden behandeld en vervolgens het overbrengen van kennis worden geoefend.

Inhoud

Dag 1:
– Herhaling van de uitgangspunten van de basisopleiding, inclusief ontwikkelbehoefte, leerstijlen, didactiek, Johari venster, leermiddelen, instructie geven, oefeningen
Dag 2: – Techniek en onderhoud (incl. code95): werking, bediening en onderhoud van het voertuig en hulpmiddelen, oefeningen

Dag 3: – Digitale Tachograaf en rij- en rusttijden (incl. code95): wet- en regelgeving, werking en bediening tachograaf, overbrengen n.a.v. casuistiek

Dag 4: – Chauffeursdag (incl. code95): diverse onderwerpen met praktische oefeningen in het overbrengen van kennis

Cursus volgen?

Ben je geïnteresseerd in deze cursus?

Heb je nog vragen?