Selecteer een pagina

Leiderschap en coaching

DRIVE in Werkkracht

DRIVE voor beroepschauffeurs, een interactieve workshop gericht op Duurzame Inzetbaarheid!

Investering

€ excl. b.t.w.

Subsidiemogelijkheden

Via STL

Duur

CCV cursuscode

onbekend

Locatie

In-company of op een van de locaties van WAYS Europe

Voorbereiding

Geen voorbereiding noodzakelijk

Benodigdheden

Geen

Certificaat

Certificaat van Deelname

Schrijf je in

Inleiding

Steeds meer transportbedrijven erkennen het belang van gezonde en gemotiveerde medewerkers. Het kan lastig zijn om hierover het gesprek aan te gaan. Hoe ga je op een goede manier invulling geven aan Duurzame Inzetbaarheid?

Het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) wil als kennispartner transportbedrijven adviseren en ondersteunen bij het ontwikkelen van beleid op duurzame inzetbaarheid. Om te achterhalen wat er speelt bij medewerkers heeft STL een korte, interactieve workshop ontwikkeld. Tijdens deze workshop wordt stilgestaan bij vijf ‘DRIVE’-factoren, namelijk:
– Droombaan
– Relax
– Inkomen
– Verandering
– Energie

Doel van de cursus

Onze trainers, die allen door het STL zijn getraind en gecertificeerd, nemen de medewerkers mee langs de DRIVE-factoren en samen ontdekken zij hoe zij kijken naar hun eigen inzetbaarheid, wat er goed of niet goed gaat binnen het bedrijf en wat er verbetert kan worden. Door de interactiviteit en de snelheid worden deze workshops erg gewaardeerd.

Uitvoering

Een veel gehoorde klacht onder medewerkers is dat er wel vaker sessies zijn georganiseerd, maar dat er vervolgens niks gebeurt met de uitkomsten. Bij de DRIVE-workshops is dat uitgesloten. Het STL zet deze workshops in als onderdeel van een langdurig programma, en van iedere workshop maken de trainer en STL samen een rapportage op. Deze rapportage wordt met het bedrijf doorgesproken. Daarmee kun je direct aan de slag om jouw structurele aanpak voor duurzame inzetbaarheid vorm te geven of aan te passen.

Wat je verder moet weten

De workshop kan ook prima worden ingezet als onderdeel van een code95-dag. Bijvoorbeeld tijdens de training ‘Communicatie en Klantgerichtheid, de cursus ‘Leefstijl’, of tijdens een chauffeursdag.
Kortom, een echte aanrader voor wie wil investeren in de Duurzame Inzetbaarheid en tevredenheid van de medewerkers!

Cursus volgen?

Ben je geïnteresseerd in deze cursus?

Heb je nog vragen?