Selecteer een pagina

Leiderschap en coaching

DiSC-training

Leer effectiever communiceren met onze krachtige eendaagse DiSC-training!

Investering

€395 excl. b.t.w.

Subsidiemogelijkheden

Geen

Duur

08:00 – 16:00

CCV cursuscode

U14-1

Locatie

In-company of op een van de locaties van WAYS Europe

Voorbereiding

Geen voorbereiding noodzakelijk

Benodigdheden

Geen

Certificaat

Certificaat van Deelname

Schrijf je in

Inleiding

Er zijn ontelbaar veel boeken geschreven over het onderwerp ‘Communicatie’. De theorie van DiSC is gebaseerd op het werk van William Noulton Marston die rond 1920 het boek ‘Emotions of normal people’ uitbracht. Hierin beschreef hij de vier primarie emoties. In de afgelopen tientallen jaren heeft DiSC zich ontwikkeld tot een model dat jouw gedragsvoorkeuren terugbrengt tot een begrijpelijk geheel. Het geeft je een taal om ‘gedrag’ bespreekbaar te maken. Het vertelt wat over:
– Hoe je omgaat met problemen en uitdagingen
– Hoe je anderen beweegt en overhaalt tot jouw standpunt
– Hoe je omgaat met veranderingen in je omgeving
– Hoe je omgaat met regels, details en procedures

Doel van de cursus

Tijdens de DiSC-training zul je ervaren wat jouw communicatiestijl is en hoe je deze inzichten kunt inzetten om beter te leren communiceren met de mensen om je heen.

Uitvoering

Onze trainers zijn allemaal DiSC-gecertificeerd en nemen je tijdens de trainingsdag mee langs alle verschillende kleuren, stijlen, de uitkomsten van jouw persoonlijke DiSC-profiel en hoe jij je verhoudt tot de ander.
Je ontdekt jouw prioriteiten, je drijfveren (waar krijg je energie van?) en stressoren (welke zaken kosten je energie?).

Je zult ontdekken dat deze inzichten je geweldig kunnen helpen in je werkomgeving omdat je begrip krijgt voor het eigen functioneren en dat van je collega’s. Het is zelfs mogelijk om jouw rapportage af te stemmen op de functie die je vervult. Zo leer je conflicten te vermijden en op te lossen, slimmer te communiceren en rekening houden met de ander.

Inhoud

– De basis van communicatie
– Communicatiestijlen
– Ontdekken van voorkeursstijlen
– DiSC-rapport en persoonlijke reflectie
– Gesprekstechnieken
– Communiceren in de praktijk

Wat je verder moet weten

Voor een teamtraining brengen wij graag een offerte uit, afgestemd op de situatie en behoefte van het bedrijf. Daarbij is het zelfs mogelijk om jouw profiel te plaatsen binnen het team en zodoende te ontdekken waar de kracht en uitdaging ligt van het team als geheel. Zeer leerzaam!

Natuurlijk is de training ook geschikt als je je persoonlijk verder wilt ontwikkelen. Dan is de open inschrijving wat voor jou.

Elke deelnemer ontvangt een persoonlijk, gevalideerd DiSC-profiel inclusief prioriteiten, drijfveren en stressoren. Deze kan in het Nederlands of desgewenst andere taal aangeboden worden.

Cursus volgen?

Ben je geïnteresseerd in deze cursus?

Heb je nog vragen?