Selecteer een pagina

Leiderschap en coaching

Chauffeurscoördinator

Optimaliseer het functioneren en het professionaliseren van je chauffeurs

Investering

€2295 excl. b.t.w.

Subsidiemogelijkheden

Er is subsidie op de gehele opleiding aan te vragen via STL

Duur

08:00 – 16:00

CCV cursuscode

onbekend

Locatie

Een van de locaties van WAYS Europe of (vanaf 6 personen) in-company

Voorbereiding

Gewenste vooropleiding:

Opleiding Inwerkchauffeur

Benodigdheden

Geen

Certificaat

Certificaat Mentorchauffeur fase 4 (Chauffeurscoördinator)

Schrijf je in

Inleiding

Wanneer een medewerker de taak als mentorchauffeur op zich neemt, zal hij zich moeten bekwamen in de vaardigheden die bij zijn rol als mentor gevraagd worden. Niet alle mentoren zullen echter dezelfde taken uit gaan voeren. Daarom onderscheidt WAYS Europe vier niveaus van mentoren: Inwerkchauffeur, Driver Coach, Trainer Code95 en Chauffeurscoördinator. Hun taken en bevoegdheden verschillen.

De chauffeurscoördinatoren zijn de specialisten die nieuwe chauffeurs inwerken, bestaande chauffeurs coachen, eventueel Code95 trainingen geven maar ook de mentoren begeleiden. Binnen het bedrijf ben je het aanspreekpunt voor (een groep van) chauffeurs. Je neemt zelfstandig beslissingen over individuele leertrajecten en je adviseert het management over het leren en ontwikkelen. Je draagt zorg voor het optimaal functioneren en professionaliseren van de chauffeurs. Zo run je zelfstandig het Leer- en ontwikkelprogramma van de chauffeurs, eventueel in samenwerking met de planning of HR-afdeling. Daarbij komen ook taken als data-analyse, het uitvoeren van ontwikkeltrajecten en het aansturen van mentoren.

Doel van de cursus

De vierdaagse opleiding geeft jou de bagage mee om succesvol je werk als chauffeurs-coördinator te kunnen uitoefenen. Tijdens de intensieve opleiding wordt je in theorie en praktijk bekend gemaakt met het ontwikkelen van de chauffeursprestaties, het analyseren van data, het beïnvloeden van gedrag en je wordt uitgedaagd om uit je comfortzone te stappen en continue te werken aan je eigen ontwikkeling.

Uitvoering

Voor de diverse oefeningen maken wij bij voorkeur gebruik van jouw bedrijfsspecifieke procedures, documenten en handboeken. Wel werken wij voor de data-analyses met de software van Apployee / Smart Driver Coaching.

Inhoud

Dag 1:
Herhaling van de uitgangspunten van het mentorschap, inclusief ontwikkelbehoefte, leerstijlen, processen en procedures, kernkwadranten, DiSC® communicatiestijlen, instructie geven

Dag 2:
Organisational Behaviour Management (OBM), antecedenten en consequenties, feedback geven en ontvangen.

Dag 3:
Inzicht in prestaties als basis van gedragsverandering, het maken van analyses en het voeren van gesprekken op basis van datapatronen

Dag 4:
Praktijkoefeningen: het toepassen van gesprekstechnieken en het presenteren van de coachingsresultaten

Cursus volgen?

Ben je geïnteresseerd in deze cursus?

Heb je nog vragen?