Selecteer een pagina

Leiderschap en coaching

Chauffeurscoaching

Gerichte coaching om de prestaties van chauffeurs te verbeteren

Investering

€835 excl. b.t.w.

Subsidiemogelijkheden

n.v.t.

Duur

CCV cursuscode

onbekend

Locatie

In-company

Voorbereiding

Geen voorbereiding noodzakelijk

Benodigdheden

Voertuig klant, beoordelingsformulier

Certificaat

In overleg

Schrijf je in

Inleiding

Zowel kleine als grote transportbedrijven zoeken naar manieren om de competenties van hun chauffeurs te verbeteren. Onervaren chauffeurs missen kennis en ervaring, terwijl er genoeg oudere ‘ervaren’ chauffeurs zijn die qua prestaties achterblijven doordat ze ooit een verkeerde manier van werken hebben aangeleerd. Kortom, de hele chauffeursgroep zou continue geprikkeld mogen worden om hun vaardigheden te verbeteren.

De beste manier om dit te bereiken is door het Smart Driver Coaching programma welke WAYS Europe aanbiedt met Apployee.

Doel van de cursus

De chauffeurs krijgen de beschikking over een eigen app waarin hun prestaties (en nog veel meer!) realtime inzichtelijk worden gemaakt en waarin ze tips ontvangen om hun rijgedrag aan te passen. Daarbij worden ze als groep geinspireerd om de verbetering van hun prestaties in eigen hand te nemen. Belangrijker nog is dat de leidinggevenden apart worden getraind om volgens de OBM-methode op een positieve manier gedragsverandering te realiseren. De interne mentoren / coaches spelen in dit proces ook een belangrijke rol.

Uitvoering

Voor bedrijven die geen mentoren aangesteld hebben en die toch willen werken aan de verbetering van de prestaties van hun chauffeurs, heeft WAYS Europe een scala aan mogelijkheden. Zo kunnen wij helpen met het analyseren van de beschikbare data, een programma opzetten om het leren en ontwikkelen vorm te geven, of een chauffeurscoach aanstellen die de chauffeurs een of meerdere keren coacht.

Onze trainers, ieder met vele jaren ervaring als rij-instructeur en/of trainer op specifieke vakgebieden, worden op verschillende manieren ingezet. Bijvoorbeeld om de competenties te controleren tijdens een spotcheck, te coachen op rijgedrag tijdens het dagelijkse werk of heel specifiek een 1-op-1 training tijdens het laden of lossen.

Belangrijk is dat er vooraf wordt vastgesteld op welke onderdelen er gecoacht moet worden, op welke manier, en hoe de resultaten van de coaching gemeten kunnen worden.

Inhoud

Onderdelen waarop gecoacht kan worden:
– Technische kennis voertuigen
– Bediening van de systemen
– Kwaliteit van het laden
– Kwaliteit van het lossen
– Efficiënt werken
– Veilig werken
– Rijvaardigheid
– Communicatie en ambassadeurschap
– Administratie

Na een of meerdere coachingssessies worden de evaluaties van de coaches met het bedrijf doorgesproken, verbeterpunten doorgenomen en vervolgstappen vastgesteld.

Cursus volgen?

Ben je geïnteresseerd in deze cursus?

Heb je nog vragen?