Selecteer een pagina

Rijvaardigheid

Rollovertraining Rijoptimalisatie | Schadepreventie en BBS (praktijk)

De rollovertraining van WAYS Europe draagt zeker bij aan een veiliger rijgedrag!

Investering

€ 585,- (excl. b.t.w. en aan/afmelden Code95) en op terrein klant

Subsidiemogelijkheden

SOOB: € 100,-

Duur

08:00 – 16:00

Code95 cursuscode

W02-1

Locatie

In-company of één van de locaties van WAYS Europe

Voorbereiding

Geen voorbereiding noodzakelijk

Benodigdheden

Per 6 deelnemers op 1 dag 1 eigen voertuig. WAYS Europe voorziet in een trekker met kanteloplegger.
Voor het huren van een terrein geldt een meerprijs.

Certificaat

Certificaat Rollovertraining (BBS) inclusief aantekening in het veiligheidsboekje

Schrijf je in

Inleiding

Het vervoeren van bewegende lading over de weg brengt altijd risico’s met zich mee. Een vakbekwame chauffeur weet hoe belangrijk het is om rekening te houden met zowel voorziene als onvoorziene risico’s op de weg. Voor wie veilig rijgedrag essentieel is en wil investeren in een training met meerwaarde, is de rollovertraining van WAYS Europe de ideale keuze.
Een veelvoorkomend gevaar is het kantelen van vrachtauto’s in bochten en op glad wegdek. Veel verladers, zoals oliemaatschappijen en chemische bedrijven, verplichten daarom chauffeurs om periodiek de anti-kanteltraining van WAYS Europe te volgen.

Doel van de cursus

Deze training is met name gericht op chauffeurs die vloeistoffen vervoeren zoals brandstoffen, petrochemie, RMO en vervoer van goederen waar het kantelrisico verhoogd is. De training voldoet aan de BBS-richtlijnen, en deelnemers ontvangen na afloop een aantekening in hun persoonlijke Veiligheidsboekje.

Uitvoering

Veilig rijgedrag begint met de juiste kennis en inzicht. Voorafgaand aan de praktijkdag volgen deelnemers de BBS e-learningmodule waarin veilig rijgedrag en de invloed van de chauffeur op het verkleinen van risico’s uitvoerig worden behandeld. Dit legt een stevige basis voor de praktijktraining.
Tijdens het praktijkgedeelte van de cursus, dat drie uur duurt, maken chauffeurs gebruik van de kanteloplegger van WAYS Europe voor kanteloefeningen. Ervaren docenten trainen de chauffeurs in het anticiperen op kantelgevaar, het juist instellen van spiegels en stoelen, voertuigcontrole en manoeuvreren.
Deelnemers gaan vervolgens met een voertuigcombinatie van het bedrijf en een van WAYS Europe de openbare weg op om gecoacht te worden in veilig rijgedrag. Tijdens de training krijgen zij de kans om zelf te ervaren hoe moderne veiligheidssystemen werken en waar de grenzen liggen, waardoor zij beter in staat zijn om het kantelen van het voertuig te voorkomen.

Inhoud

Zit- en stuurhouding
Afstellen van spiegels
Waarnemen en kijktechnieken
Verkeersinzicht en anticiperen
Veilig manoeuvreren
Rijtechniek, optimaal voertuiggebruik
Veiligheidssystemen
Het gevaar van afleiding
Actuele verkeersregels
Rijklaarcontrole

Cursus volgen?

Ben je geïnteresseerd in deze cursus?

Heb je nog vragen?