Selecteer een pagina

Leiderschap en coaching

Driver Coach (optie PTN Trainer)

Ontwikkel het vakmanschap van je collega-chauffeurs

Investering

€1595 excl. b.t.w.

Subsidiemogelijkheden

Er is subsidie op de gehele opleiding aan te vragen via STL

Duur

08:00 – 16:00

CCV cursuscode

onbekend

Locatie

Een van de locaties van WAYS Europe of (vanaf 6 personen) in-company

Voorbereiding

Gewenste vooropleiding:

Opleiding Inwerkchauffeur

Benodigdheden

Geen

Certificaat

Certificaat Mentorchauffeur fase 2 (Driver Coach)

Schrijf je in

Inleiding

Wanneer een medewerker de taak als mentorchauffeur op zich neemt, zal hij zich moeten bekwamen in de vaardigheden die bij zijn rol als mentor gevraagd worden. Niet alle mentoren zullen echter dezelfde taken uit gaan voeren. Daarom onderscheidt WAYS Europe vier niveaus van mentoren: Inwerkchauffeur, Driver Coach, Master Coach en Trainer Code95. Hun taken en bevoegdheden verschillen.

Doel van de cursus

De Driver Coach speelt een belangrijke rol in het (verder) ontwikkelen van de vakbekwaamheid van de chauffeurs. Voor het goed functioneren van de Driver Coach is het belangrijk dat de basis voor het leren en ontwikkelen binnen het bedrijf is gelegd. Dat begint al bij het on-boarden (inwerken) van nieuwe chauffeurs. De opleiding Driver Coach van WAYS Europe is daarom een vervolg op de opleiding ‘Inwerkchauffeur’.

Uitvoering

Nadat je ervaring hebt opgedaan met het inwerken van nieuwe chauffeurs, kun je je verder ontwikkelen in het coachen van de bestaande chauffeurs. Als Driver Coach moet je in staat zijn om chauffeurs aan te spreken op hun prestaties en gedrag en voer je spotchecks uit. Ook breng je de principes van zuinig- en schadevrij rijden over. Daarbij houd je rekening met het karakter en communicatiestijl van de collega en maak je gebruik van de beschikbare data om chauffeurs op specifieke punten te coachen.

De opleiding Driver Coach geeft je in vier dagen een gedegen fundament om je taken als Driver Coach professioneel en met vertrouwen op te pakken.

De opleiding kan worden ingezet als onderdeel van het Smart Driver Coaching programma van Apployee. Meer weten over Smart Driver Coaching? Klik hier!

Het is ook mogelijk om de praktische coaching in de truck mee te laten tellen voor de code95 (praktijktraining). Om hiervoor in aanmerking te komen moet je het PTN-examen afleggen. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Inhoud

– Omgaan met weerstand
– Rijstijlcoaching
– Afnemen van een rijtest
– Gebruik van de rijprocedure
– Overtuigingskracht
– Data-gedreven prestatieverbetering
– Observeren, analyseren, waarderen
– optioneel: PTN-certificaat

Cursus volgen?

Ben je geïnteresseerd in deze cursus?

Heb je nog vragen?