Selecteer een pagina

Afval, Infra en Riool

VIHB Afvalstoffen

Leer in twee dagen alles over afvalstoffen en bereid je voor op het CCV examen VIHB

Investering

€725 excl. b.t.w.

Subsidiemogelijkheden

Geen

Duur

08:00 – 16:00

CCV cursuscode

onbekend

Locatie

In-company of op een van de locaties van WAYS Europe

Voorbereiding

Geen voorbereiding noodzakelijk

Benodigdheden

Geen

Certificaat

Na het succesvol afleggen van het examen ontvang je het VIHB-diploma van het CCV.

Schrijf je in

Inleiding

Binnen bedrijven die handelen of bemiddelen in afvalstoffen moet er tenminste één persoon van het leidinggevende team zijn, die het Vakdiploma Afvalstoffen in bezit heeft. Uitzondering hierop zijn alle reeds bij het NIWO aangesloten bedrijven en vervoerders en bemiddelaars die onder het beroepsvervoer van de Wet goederenvervoer over de weg vallen. Met het vakdiploma Afvalstoffen wordt voldaan aan het criterium Vakbekwaamheid voor vermelding op de lijst van Vervoerders, inzamelaars, handelaars en bemiddelaars van afvalstoffen Binnen bedrijven die handelen of bemiddelen in afvalstoffen moet er tenminste één persoon van het leidinggevende team zijn, die het Vakdiploma Afvalstoffen in bezit heeft. Uitzondering hierop zijn alle reeds bij het NIWO aangesloten bedrijven en vervoerders en bemiddelaars die onder het beroepsvervoer van de Wet goederenvervoer over de weg vallen. Met het vakdiploma Afvalstoffen wordt voldaan aan het criterium Vakbekwaamheid voor vermelding op de lijst van Vervoerders, inzamelaars, handelaars en bemiddelaars van afvalstoffen (VIHB).

Binnen bedrijven die handelen of bemiddelen in afvalstoffen moet er tenminste één persoon van het leidinggevende team zijn, die het Vakdiploma Afvalstoffen in bezit heeft. Uitzondering hierop zijn alle reeds bij het NIWO aangesloten bedrijven en vervoerders en bemiddelaars die onder het beroepsvervoer van de Wet goederenvervoer over de weg vallen. Met het vakdiploma Afvalstoffen wordt voldaan aan het criterium Vakbekwaamheid voor vermelding op de lijst van Vervoerders, inzamelaars, handelaars en bemiddelaars van afvalstoffen (VIHB).

De opleiding is echter ook geschikt voor medewerkers die hun kennis van afvalstoffen en de afvalstoffenwetgeving willen verdiepen.

Doel van de cursus

Met de registratie van VIHBers wordt in beeld gebracht wie betrokken zijn bij het beheer van afvalstoffen. Iedereen die in het bezit is van het vakdiploma VIHB wordt vermeld op de VIHB-lijst.

Deze cursus is ontwikkeld om je op te leiden voor het vakdiploma VIHB.

Uitvoering

De opleiding is erg praktijkgericht, er worden diverse praktijkcasussen behandeld en geoefend.

Inhoud

– Wet- en regelgeving algemeen
– VIHB-registratie en het Landelijk Afvalbeheerplan (LAP)?
– Europese afvalstoffenlijst (Eural)
– De begeleidingsbrief
– EG-verordening Overbrenging Afvalstoffen (EVOA)
– Vervoer van gevaarlijke stoffen

Cursus volgen?

Ben je geïnteresseerd in deze cursus?

Heb je nog vragen?